The Body Shop

Välkommen till vår nyrenoverade & fina butik!

Vår historia började 1976 i Brighton i England med The Body Shops grundare, Anita Roddick, och hennes banbrytande perspektiv att en verksamhet kan verka för en bättre värld för människor, djur och miljö. I över 40 år har hennes vision utgjort vår grund när vi har gått mot strömmen och skapat förändring.

Med lanseringen av Community Trade 1987 gick vi i täten för rättvis handel inom skönhetsbranschen. Idag samarbetar vi med leverantörer i över 20 länder och får tillgång till de bästa råvarorna och traditionell kunskap – och kan samtidigt bidra till ökad ekonomisk stabilitet och rättvisa arbetsförhållanden i lokalsamhällen.

Vi har kampanjat för ett förbud mot djurtestad kosmetika sedan 1989. Först bidrog vi till att kosmetikatester på djur förbjöds i Storbritannien och sedan inom EU. Nu är målet att övertyga FN att få fram ett globalt förbud mot denna grymma metod.

2017 blev vi tillsammans med Aesop en del av den likasinnade och målmedvetna kosmetikagruppen Natura &Co. Vårt motto är cruelty-free skönhetsprodukter och etiska affärsprinciper som bildar en kraft för det goda inom skönhetsbranschen.

Välkommen till vår butik i Forumkvarteret!