Konst och modevisning på Kulturnatten

Under kulturnatten kommer systrarna Berner-Wik att ställa ut i Forumkvarteret. Systrarna Tove och Elin är uppväxta utanför Uppsala. Tove har precis tagit sin masterexamen i mode design från Borås Textilhögskola. Elin har gått en tvåårig konstutbildning på Västerås konstskola. Tillsammans kommer de att göra två event under samma tak.

En konstinstallation som är gjord av Elin. Verket Senses of Space är en integrerande installation som handlar om rummets rumslighet och hur ljus kan påverka. Det kommer vara svävande små vikta pappersdiamanter som har ett samspel med animerad projektion, och som tillsammans bildar ett nytt rumsligt universum. Resultatet blir känslan av ett lugn, samt tyngdlöshet som uppstår i rummet där betraktaren får röra sig fritt.

Det andra eventet kommer att vara en modevisning av Tove som kommer att innehålla kläder från hennes tidigare kollektioner, Let´s talk about Perfection, K.J.Loch Shiny Things. Hennes kläder är baserade på olika dekorations tekniker, som man kan likna med en variation av “haute couture”. Alla kollektioner är baserade på olika kontexter. De tidigare har handlat om hennes dyslexi, perfektion och alteregon. Hennes senaste kollektion handlar om att omvärdera smaken av fint och fult. Toves kläder har bland annat burits av Lykke Li, Laleh, Icona Pop och Fab Freddie.

Senses of Space kommer pågå under hela dagen och modevisningen kommer att äga rum efter butikstängningen.